Jak bardzo lubimy krówki?

krówki kakaoweKochamy cukierki krówki. Wszyscy, bez wyjątku! Nikt nam nie wmówi, że jest inaczej i nawet zatwardziały przeciwnik słodyczy nie odmówi przyjemności rozkoszowania się tym mlecznym przysmakiem, niezależnie czy będą to cukierki z logo firmy x,y, czy z – idę o zakład!

A trzeba wiedzieć, że cukierki z nadrukiem ”krówka” są uważane za nasze dobro narodowe. Pod względem jakości i ilości ich produkcji, Polska wybija się na tle innych krajów. Wystarczy zwrócić uwagę na słynny już zakład w Milanówku.

Niewątpliwą frajdą dla krówkowych smakoszy jest fakt, że może on przebierać wśród różnych odmian i połączeń smakowych, bowiem jak się okazuje – cukierek ten niejedno ma oblicze. Wszyscy znają słynną, ciągnącą się, ”mordoklejkowatą” odmianę. Podejrzewam, że tak samo wiele osób sympatyzuje w kruchych, łatwiejszych do przełknięcia i pogryzienia krówkach. Smakowych sympatii jest wiele, ale czy każdy wiedział, że w polskiej ofercie znajdziemy również takie efekty połączeń, jak krówki jarzębinowe? I o ile możliwość wyboru smaku bakaliowego może już tak nie dziwić, to smak jabłkowo-cynamonowy już jak najbardziej. A koniec końców i tak wygrywa ta klasyczna odmiana – mleczna.

Za co jeszcze kochamy cukierki krówki (bogaty wybór na pyszne-krowki.pl)? Oprócz tego, że rozpływają się w naszych podniebieniach, chyba za to, że nie ma złej okazji na dobrą krówkę. Za to, że nigdy się nie starzeją, a kosztując każdą kolejną, powraca nam wspomnienie dzieciństwa, kiedy po raz pierwszy jej spróbowaliśmy.